relationer, separation

Tänk om anledningen till att kvinnor i mycket högre grad än män, lämnar förhållanden p.g.a. en starkare fantasi/föreställningsförmåga?

Oj, oj, vad jag riskerar träda in på generaliseringarnas minfält här – ställer dessa frågor mot bakgrund av era bloggkommentarer och alla de människor jag samtalar med:

Har kvinnor en rikare visualiseringsförmåga än män? Att bl.a. relationsförbättringar och levande framtidsdrömmar syns tydligare för en kvinnas inre? Är vi män slött nöjda med det ett praktiskt flow?

Hon ropar förtvivlat: ”jag vill ha mer än det här! Livet måste innehålla mer än två personer som missar se varandra! Som enbart rör vid varandra i förbifarten mot nästa projekt. Som barn och tonåring var mina drömmar oändligt färgrika. Jag kände dofter av storslagenhet! Min livsgnista har varit nedtryckt alldeles för länge! Jag vill inte det här mer!”

Hennes uttalande är vulkanen som håller på att vakna. Ser partnern hennes längtan? Och sin egen (om det finns någon). Kan de mötas i det som är?

Fantasin (inte nödvändigtvis lika med Disneysagor) hos en partner när det gäller relationen, gör att den sömnigt trötta eller fartblinda kommer på efterkälken. Ja, fartblinda kan bli omkörda – i den emotionella filen.

Föreställningsförmågan får oss att vilja sådant som ännu inte är manifesterat i fysik form. Om människan saknade fantasin hade vi fortfarande levt i grottor (om vi över huvud taget existerat).

Livsnerven i en relation innefattar bl.a. att kunna se det som ännu inte syns. Och ha energin till att förverkliga.

Vad förställer du dig?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare