jaga aldrig

Släpp taget – se vad och vem som blir kvar eller återkommer. Tillitens stora konst. Det genuina kommer tillbaka likt det japanska körsbärsträdets blommor om våren.

Vi vill ha kontrollen, men hur mycket står vi ut med ovissheten? När ett förhållande är väldigt nytt eller efter en tid hamnat i gungning, kan det ligga nära till hands att försöka styra upp genom att greppa tag ännu hårdare. Naturlagarna fungerar inte så.

Har du försökt att fånga in vatten med bara händerna någon gång?

En partners val, beteenden och känslor är som de är och det är omöjligt att hålla fast; även om rädslorna skriker. Försök till ångestreducering attraherar aldrig det vi verkligen vill ha i våra liv. Det vi är rädda för kommer att manifestera sig om vi inte tar några steg tillbaka och ser demonerna i ögonen. Känslor dödar inte, utan de panikartade uttrycksformerna – fear of the fear!

Jag har själv fått göra upp med kontrolldelen inombords. Om det är någonting jag lärt mig, så är det den enorma kraften i att börja ifrågasätta gamla föreställningar, liksom praktiserandet av uppbyggande mentala bilder.

Vi kan förändra våra liv genom handlingar och tankar. Jaga inte så att du blir ditt eget själsliga villebråd. Acceptans, tillit och kärlek till jaget.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare