mod

Kan du lita på den som aldrig visar sig sårbar? Som ständigt kör den ”säkra vägen” och inte kommunicerar vad de innerst inne tänker och känner. Som alltid är i superbalans (finns inga sådana människor) – när dig inte på illusionen

Föreställningen att vi blir alltför utsatta, försvagade och blottade gör att vi retuscherar och censurerar den egna personen. Hör många som är rädda för att bli stämplade som ”needy, – emotionella skyddsvästar hängs på för att inte riskera nakenhet. Den strategin fungerar aldrig i hela relationer. Aldrig någonsin.

Jag jobbar själv med att lyfta av ryggsäcken som inte längre behövs. Begränsande uppfattningar som skapar automatik.

Allt börjar med medvetenhet – att se det som varit och är. Även det icke vackra. Det kan göra ont att möta skuggan på månens baksida.

Förståelse och självempati bygger självkänsla. Handlingar av omtanke kring den egna personen sår självförtroende som vi senare kan skörda.

Vi behöver sluta med att avvisa och utvisa oss själva när det sårbara kommer ut i dagsljuset. Vilka väljer du att ha nära?

Erfarenheter formar och skapar mentala verkligheter, men frågan vi behöver ställa är: vilka erfarenheter är det som skall få det största utrymmet? Hur länge till skall rädslor och tillknäppthet vara det som bestämmer utgången? Varför konservera jagets frihetslängtan? Vilka steg vill du egentligen ta?

Det vi försöker gömma växer i styrka. Acceptans neutraliserar. Den modiga sårbarhetsmuskeln behöver tränas. Styrkan kommer när du står där på din scen och vågar vara i allt det som är. Oavsett vad!

En modig handling en dag som denna min bloggvän.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare