kärlek, relationer

Här kommer en justerad repris på ett inlägg som kom i augusti 2013.

Gissa om det är lätt att trampa in i generaliseringsträsket när jag skriver dessa rader, men tar risken. Talar inte för alla män, utan från egna erfarenheter, manliga vänners och klienters. Tror att du kan känna igen dig.

–  Känslan av ett ”VI” tillsammans med dig. Självklart är vi två separata individer, men VI kontakten är enastående. Den motiverar och inspirerar oss till att vara det bästa vi bara kan.

–  När du känner för passion för något. Handlar inte om att rädda mänskligheten, utan det där som DU brinner för. Vi ser dina konturer som person när du är uppfylld av det som får ”ditt hjärta att sjunga.”

–  EN VÄN I DIG som vi kan skratta, dela sorg och motgångar med och som har det inneboende resonemanget av att: ”Jag tror på dig, dina förmågor och jag finns här vid din sida.”

–  PRESTIGELÖSHET OCH ICKE MATRIALISM: de flesta män jag känner har en romantisk ådra i sig. De tycker om att bjuda sin partner på restaurang, en present och andra överraskningar, MEN så fort det blir krav och orimliga förväntningar ringer vår ”materialism varningsklocka.”

Livet är redan som det är, fyllt med måsten och prestation och vi vill därför kunna VILA i ditt SÄLLSKAP. Det handlar inte om att ständigt hänga i soffan, utan om en djupare känsla av att du känner dig hemma i vår närhet och vi i din. Icke materialism och enkel prestigelöshet är sexigt eftersom det gör att vi SER DIG.

– Att vi tillåts få vara din KLIPPA. De flesta män önskar självklart en kvinna som har sina egna vänner och intressen, men vi behöver också känna att ni behöver oss. Ibland desperat så.

– När du tar initiativ till sex. Sunda män VET att detta hänger samman med förhållandet i stort och tittar på sig själva när deras kvinna vill ha fysiskt avstånd över tid. ”Låt oss prata om det utan anklagelser från något håll.”

– Vardagen kantas emellanåt av händelser som ger anledning till frustration. Motgångar är en del av att vara människa och vi behöver en partner (liksom ett Jag) som kan vara i detta utan att skuldbelägga. Menar absolut inte att oro, nervositet, tårar etc. inte skall få finnas. Tvärtom! Handlar om tillit till att relationen fixar allt.

– Tillåtande attityd till konstigheten inom oss. Inga korrigeringar eller försök till uppfostran. Berätta när vi gör något som inte känns bra för dig, men utan skuld.

– Du vill inte bli analyserad. Inte vi heller.

Finns det något du hade velat lägga till?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare