inre rumDet sägs att en ärkeängel med draget svärd vaktar utanför paradisets portar. Vare sig vi väljer tro på det eller inte, är bilden tydlig och kan översättas när det kommer till våra personliga gränser. Vem har tillgång till ditt innersta rum? Vem tillåter vi att komma nära hjärtat som öppnats? Ditt inre paradis!

Det sägs att kärleken är blind, men egentligen tror jag att förälskelsen kan vara blind. Liskom oförmågan att se oss själva och våra djupare sanningar. Vi ser inte, eller blundar för varningssignalerna/handlingarna som partnern sänder ut.

När det kommer till relationer behöver många av oss komma i kontakt med och agera utifrån det icke förhandlingsbara på insidan. Tänker inte på fyrkantig stelbenthet och kylig distans, utan det som gör att vi värnar om något av det mest dyrbara vi bär på: tilliten. Det som gör att vi fullt ut vågar luta oss mot någon (inte att förväxla med hänga mot).

Kvinnan berättar att mannen varit otrogen mot henne:

”När jag tog tillbaka honom hände det någonting med mig. Jag började rationalisera hans handling, självanklaga och ljuga för mig själv. Min stolthet blev likt ett torrt utslitet gummiband. Jag började tycka illa om mig själv.”

Vi behöver inleda ett nära samarbeta med vårt autentiska centrum, som gör att vi agerar och lever på ett sätt som ger kärlek till den egna personen.

Bestämde mig själv för inte särskilt länge sedan att vara betydligt mer mån om vilka som får tillträde till det jag kallar mitt hem: hjärtats katedral.

Hur ser det ut för dig min bloggvän?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare