maktspelet, brister, integritet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inte ens du själv…(tanke på ovan).

Eftersom vi inte kan se den egna kroppen i helbild (förutom med hjälp av speglar eller foto) har vi en ganska fragmentarisk bild av hur vi ser ut. Vi är relativt utelämnade åt fantasin, hur vi tror att andra ser oss och det vi säger till oss själva (och ofta är det sorgligt nog inga vackra komplimanger).

På det relationsmässiga planet behöver vi också speglar. Bra sådana! Liksom en rätt inställd inre spegel. Vem vill ha en förvrängd bild av jag? Ett besök i lustiga huset! Och ändå är det så otroligt vanligt. Karikatyren den egna handen tecknar.

Är personerna du har nära snälla mot dig? Om ja, tillåter du dem att få finnas där eller tror du innerst inne inte på hållbarheten i kärlek? Att band kan vara bärande över tid.

Eller stannar du i det som inte ger en bra smak? Hur stort utrymme ges det självsaboterande på insidan? Skuld och rädsla. Vilken cocktail!

Allt hänger samman: det vi tror om oss själva, andra, relationer och kärlek. Den vi ser framför oss i badrummet då vi borstar tänderna, är någon som påverkar ett stort antal människors liv. Fler än vi kan föreställa.

Hur är du att vara nära? För andra? Och dig själv?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare