couple

 

 

 

 

 

 

 

Igår slog det mig hur olika parrelationer kan se ut. Det började med att jag lite på skoj, skrev ned olika karaktärsdrag i förhållanden. Det handlar inte om att dela in människor i fack, utan att försöka förstå dynamiken mellan människor.

Kanske finns det något du känner igen. Självklart finns det kombinationer av nedanstående.

Det ROMANTISKA: Det nyförälskade paret, eller de som trots tidens gång lyckats hålla passionen och intressets låga vid liv. Detta par kan verka provocerade på de som inte upplever samma känslomässiga närhet.

FÖRETAGET: Relationen som domineras av det praktiska. Alla förhållande har en vardag, men i detta fall används förhållandet främst för att förverkliga materiella målsättningar. Kärleken är inte det primära.

VÄNNERNA: Paret som är mer kompisar än ett kärlekspar.

MODELLERNA: De som huvudsakligen valt varandra av estetiska skäl. De ÄR oftast unga och alltid genomtänkt välklädda. Den fysiska attraktionen är central.

Det DRAMATISKA: Paret som med jämna mellanrum gör slut med varandra. En eller båda parterna är en dramaqueen som får ut något av de höga tonerna. Detta beteende grundar sig ofta i rädslan för en grå vardag, som man till varje pris vill undvika.

BOHEMERNA: som lever en alternativ livsstil och som omgivningen ibland föringar som ”flummiga”.

Det DÖDA: Kärleken är död och man håller ihop av praktiska/ekonomiska skäl, gammal vana och rädslan för ensamhet. Kommunikationen är begränsad och fysisk närhet existerar inte.

Det AUTOMATISKA: Förhållande som rullar på i högt tempo, karriärer, arbete, barn till och från olika fritidsaktiviteter. Autopiloten är påslagen. Det är ett riskförhållandena, som kan haverera om en av parterna stannar upp och frågar sig: ”Är detta allt?”

Det MOGNA: Den gemensamma förståelsen och insikten om vad kärlek är, håller samman detta par. Inte förälskelse. Inget villkorande.  Man hänger ihop av den enkla anledningen att man älskar varandra och ser förhållandet som en plattform för VÄXANDE. Det råder ett VI tänkande som öppnar dörrar.

Kan du känna igen någon av dessa?

Michael Larsen – livscoach