sol

När solstrålarna når ditt ansikte har de färdats i åtta minuter genom en för oss människor ytterst fientlig miljö. Maten du äter behöver tid för att omvandlas till näring. Dina första dagar på gymmet eller löpspåret kommer inte att ge omedelbart resultat. I alla fall inte för ögat.

Böckerna, terapin, medicinska behandlingen, mentala bilderna, eller vad det nu än är, måste få tid på sig för att verka. Uttrycket: ”Rom byggdes inte på en dag”, stämmer verkligen! Fysiska och mentala/emotionella muskler fungerar enligt samma princip – tid och repetition!

Vi behöver tänka på det när otåligheten försöker sparka in dörren. När tvivlen haglar. Tänk på hur mjukt vattendroppen slår mot stenen – men när ett antal sådana träffat på samma punkt – om och om igen…

Förändring och utveckling kommer alltid till den som vill bli mer medveten, är ödmjuk, ihärdig, agerande och öppen för insikter.

Var därför snäll mot partnern, vännen, barnen och dig själv när belöningen inte omedelbart visar sig, för under ytan kan det pågå enastående saker. Det du gör idag må vara osynligt…

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare