relationer 4Alla har sina platser inombords där sårbarheten är extra utsatt. Sprickorna där det emotionella ozonlagret är tunt.

Händelser och andra människors sätt att vara, sätter igång rörelser i våra psyken som inte alltid är särskilt angenäma.

Ser det i andra och mig själv. Punkter där vårt i normala fall stabila jag fullständigt havererar. Vi reagerar på instinktsnivå genom att slå på känslor eller stänga av dem. Psykologiska försvarsmurar som antingen rasar ihop på sekunder, eller blixtsnabbt reser sig.

När detta sker ligger det nära till hands att vi blir främlingar för den egna personen.

Sprängmedel består utav olika komponenter och ämnen, var för sig helt ofarliga, men i kombination dödliga. Liknande sker i mänskliga möten – känslomässiga sår som kolliderar med andras.

Vi har alla våra defekter i känslolivet, men till skillnad från bomber är vi (om öppna för det) under konstant utveckling. Vi kan lära av allt som sker genom att sänka garden och sträva mot att se det bästa i andra.

Viljan att stå kvar, möta sig själv och en partner gör att vi kan komma ännu närmare den autentiska kärnan. Bästa versionen du/vi.

Jag älskar dig inte enbart för den du är, utan även för vem du kan bli. När vi lägger kärleksplåster på våra egna och en annans triggerpunkter, öppnar vi upp för det som är enastående.

Vad vill du att dina ögon skall se?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare