kärlek till självet

 

 

 

 

 

 

 

En liten fortsättning från igår:

Fixaren, romantikern, pajasen, den allvarlige, projektledaren, ständigt försökande, sammanhållaren och omhändertagaren, den svartsjuke, passive, domaren, diplomaten… Listan kan göras oändligt lång. En sak är säker; vissa roller spelar vi med största inlevelse och vana. En del tar oss upp på bergstoppen, andra ned i träsket av värdelöshet.

Parrelationer har en inneboende dynamik och tillsammans med vissa personer lever vi antingen nära vår autentiska kärna, eller så blir vi till olustiga karikatyrer. Eller kraftiga pendlingar med skiftande ansikten.

Märker på många människor jag pratar med, att attraktion, passion, längtan och kärleken till en annan är en fantastisk motivationskraft, men också något som inte alltid är bra för oss. Vi är så förälskade att vi vill till varje pris vill att det skall fungera. De självutplånande kompromisserna står i kö. Desperat önskan i kontrast till en mulen praktisk verklighet.

Tidiga relationsmönster triggas igång när vi kommer nära någon. Våra bästa sidor kan väckas till liv, liksom de sämsta. Vem vill inte passa in? Och samtidigt kan det göra oss självsaboterande. Utmaningen är att kunna se klart så att vi kan fatta rätt beslut, dag efter dag.

Vilket ansikte är mest du?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare