Det är inte sällan jag hör människor säga: ”Jag borde träna. En dag skall jag börja äta sundare.”

run

I en film jag såg för en tid sedan sa Tom Cruise i sin rollkaraktär: ”Someday is a code word for never.” Det slog mig hur sanna dessa ord var: ”En dag, eller jag borde”, är detsamma som att skjuta upp, eller ännu troligare, INTE ta tag i och göra det som du vet skulle få dig att må bra.

När vi hamnar i svackor av nedstämdhet eller tvivel på oss själva, är det bevisat att rörelse och fysisk träning är en mirakelkur. Det är inte en slump att läkare idag, börjat skriva ut fysisk aktivitet på recept.

Vi människor är inte så där jättevassa på multitasking som vissa av oss kanske tror, vilket betyder att det inte är jättelätt att grubbla OCH träna samtidigt (inte när du fått upp flåset i alla fall).

På med träningsskorna, ge dig ut, musik i hörlurarna som lyfter dig, och bara gör det: Gå eller spring! Ont i ett knä? Börja med dans, simma etc. Låt inte ursäkterna vara det som definierar dig, utan stäng in dem i något förråd och släng nyckeln.

Någon smart reklammakare skrev: ”Det är på vintern som vi bygger våra badkroppar”. (Ja, fåfänga kan vara en drivkraft). Det är nu det är dags att röra sig, inte någon dag när du får tid (den dagen kommer aldrig).

Låt inte: ”Someday” bli ett kodord för aldrig.