negativa minnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Träning som vän

”Jag har sådan otur vid bilköp, med förhållanden, arbete… Vad jag än gör, kör jag i väggen.”

Vissa människor verkar ha ständig otur. Gång på gång händer det saker som får en att tro att förbannelse vilar över dem (vilket jag inte tror på).

Det finn saker som vi inte kan styra över och som påverkar våra liv direkt eller indirekt: vädret, världspolitiska händelser, ett antal sjukdomar, vilken familj vi föddes i, genetiska uppsättning etc. Det är sådant som ÄR.

När självförtroendet börjat svaja är det lätt att fatta beslut utifrån rädslan att misslyckas. Nervositet och stress byggs upp, som kraftigt smalnar synfältet. Vi ser helt enkelt inga alternativ och fattar kortsiktiga beslut.

Om vi börjar identifiera oss med ”kvinnan/mannen som är dömd till evigt oflyt”, har vi garanterat ökat oddsen för nederlag. Vi behöver ifrågasätta oturstatueringen i pannan och se att det kan vara flera faktorer som är inblandade i motgångarna.

Om vi växte upp i en familj med föräldrar som saknade känslomässig intelligens, empati och mänsklig mogenhet, har vi minst sagt fått en dålig start. MEN det behöver inte innebära att loppet är kört. Det finns flera exempel på personer som rest sig ur askan och blivit fantasiska människor. De har skapat sig enastående liv trots ett inledande helvete.

Om våra handlingar motiveras av att hålla ångest och dålig självkänsla på avstånd är vi sannerligen slavar. Vi behöver se och förstå misstron – och självsabotören i huvudet. Vi behöver läka såren som gör att vi upprepar oss själva gång på gång.

Vi är MER än vår historia och det vi gått igenom. ”Förbannelser” kan brytas och nya dörrar öppnas.

Vilka mönster kan du se i ditt liv? Är det någonting som ständigt kommer tillbaka?

Önskar dig en fin söndag min kära bloggvän.

Michael Larsen – livscoach