separation.se Pairs 1

 

 

 

 

 

 

 

Raderna som nu följer kommer från insikter som fötts ur misstag jag själv gjort och som jag sett andra göra när de blivit lämnade av en partner. Ibland behöver vi gå igenom perioder av att leva på knä för att kunna upptäcka vad sant värde och inre styrka är för något.

”Om jag bara gör så här och så här… kommer allt att bli bra igen. Hur kunde hon/han göra så här mot mig? Jag som gjorde allt för X… Förstår ingenting… Om jag ändå hade sett det tidigare… Vad är det för fel på mig?”

Alla vill känna sig sedda, omtyckta, värdefulla och älskade. När den vi riktat all vår kärlekskraft på, vänder oss ryggen blir det inledningsvis omöjligt att ta in: någon vi velat så mycket gott och som vi varit beredda att göra allt för kan väl inte bara lämna så där? Eller?

Det var extremt svårsmält att bli vän med tanken på att alla inte tänker, känner och fungerar som jag själv när det kommer till förhållanden. Längre fram gjorde det mig dock fri eftersom jag inte behövde lägga all skuld på mig själv för en kraschlandning.

Trodde att om jag var omtänksam och kärleksfull skulle det räcka. Men vet du vad? – Du räcker aldrig för den som inte räcker till för sig själv. Du kommer aldrig att duga för den som inte har en djupare känslomässig tillräcklighet inför den egna personen.

Du kan försöka vinna hela världen åt en partner, men om hon eller han har en tyngdkraft av: ”ingenting kan fylla mitt tomrum”, kommer du konstant att känna dig som jag en gång gjorde: en triathlontävlande som klev på lopp efter lopp för att inte förlora.

MÄNNISKOR KAN VARA PERFEKTIONISTER – MEN INTE KÄRLEKEN.

Säger det igen: det handlar om att möta någon som svänger på liknande frekvens som du själv. Då befinner du dig på ett ställe där du kan vara du, där nya upptäckter och leenden ständigt tar plats.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare