morgon, skrivande

När vi är som mest sårbara och förvirrade vill vi så gärna att någon lyssnar till oss och säger det som gör det outhärdliga lite mer uthärdligt. Vi exponerar det kanske mest privata och önskar självklart att det skall tas emot med finkänslighet. Tyvärr är det inte alltid så.

Minst lika viktigt som det är att få prata ut och lätta på det emotionella trycket, handlar det om VEM vi vänder oss till.

Många har säkert erfarenheten av att ha anförtrott sig åt helt fel personer. Människor som saknar känslan, erfarenheten och förmågan att hålla saker för sig själva.

Ett annat problem när vi känner att vi måste få prata av oss, är att vi vänder oss till flera olika i personer i vänskaps/bekantskapskretsen. Du kommer att få många olika och inte sällan motstridiga ”kloka” tips om vad och hur du skall göra för att gå vidare. Vad du skall säga till och hur du skall bemöta ditt ex, etc. Ytterligare vilsenhet är det sista vi behöver när ett förhållande kraschat.

Människor vill oftast väl, men deras egen historia och erfarenheter av relationer och uppbrott är färgade – ibland med cynism och generaliseringar.

VÄLJ UT NÅGRA FÅ ATT PRATA MED – personer med integritet, värme och insikt.

Vilka är dina erfarenheter av att anförtro dig? Positiva såväl som negativa. Önskar dig en fin onsdag kära bloggvän.

Michael Larsen – livscoach