Är det du som väljer eller väljs du ständigt av naturkrafterna? Vin kan smaka enastående, men i sin överdrift gör det oss till missbrukare. Likaså mat: hälsa eller ohälsa! Liksom det sexuella området: njutning eller tvångsmässiga beteenden. Föra människor nära eller splittra. Hur är vårt förhållande till denna naturens eld?

Sex som kärlekens lekplats eller ett slaveri där våra psyken har kidnappats av destruktiva vanor och beteenden. Emotionella buggar p.g.a. tidiga trauman som påverkar vår relation till sex? Porrkonsumtion som självmedicinering mot ångest? Sex som ett sätt att uppleva och skapandes djup samhörighet, eller något att få snabbt avklarat i en död relation? Spänningsmomentet i att göra det förbjudna bakom ryggen på en partner (ja, en del människor får kickar av själva hemlighetsmakeriet)?

Sexualiteten har så enormt många ansikten: vackra, fula, förslavande, frihet, njutning, avstängdhet, ångest, närvaro, utforskande gränser, tillitsförstörare…

Som med så mycket annat i livet har myntet två sidor och när vi vistas på arenan som är närmast de hela delarna av våra jag, dras vi uppåt av ljumma uppåtvindar. Då är vanställda marionetter det sista vi är!

Kärleks och bekräftelseberoende – webinar den 8/11. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach