Vad tycker du är attraktivt i en annan person? Vad är det som gör att du vill vara nära någon över tid? Får dig att slappna av och känna tillit. Inspirerar, känna glädje, sexuell dragningskraft etc.

Det vi attraheras av säger väldigt mycket om vilka vi är. Strålkastarljuset riktas även mot ömma punkter och relationssår. Vi dras som bekant inte enbart till det som är bra för oss. Därför blir frågan så viktig:

Vad attraheras du till? Och varför?

Tänk om det var så okomplicerat att vi lugnt kunde svara: ”jag vill och väljer att vara nära det som är bra för mig. Som gör att jag känner mig hel och lycklig.”

Tänk om styrkan inombords, alltid var så stark att vi enbart valde det som är sunt för oss. Där vi kunde källsortera mellan uppbyggande och nedbrytande. Ett leende och avslappnat ansikte framför allt annat.

Sexuell attraktion är en enormt naturkraft som kan vara helt fantastisk, men även oerhört destruktiv. Som en kvinna sa till mig:

”jag dras till honom fysiskt och samtidigt bryter han ned mig fullständigt!”

Här har du en av de stora anledningarna varför människor manipulerar och dribblar bort sig själva: sexuella kickar som förväxlas med kärlek. Liksom rädslan och smärtan för separation, som gör oss på gränsen till sjukligt förhandlingsvilliga gällande det egna värdet.

På ett förnuftsmässigt plan vet vi ofta vad som är bäst, men ändå går vi emellanåt i en riktning som fullständigt drar nedåt. Det finns delar i våra hjärnor som har en självförintande verkan på vår person. Hur mycket är vi beredda att offra för några minuters tillfredsställelse? Ett liv som kunde levas oändligt mycket större.

Förändring kommer när vi på djupet känner och inser. När kärleken till jaget är större än kicken eller rädslan för att inte klara sig på egen hand.

Vilka automatiska eller medvetna val gör du?

Önskar dig en fin Lucia min bloggvän

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata? Kontakta michael@separation.se