mål och mening

När jag startade bloggen för 2 ½ år sedan kände jag att det fanns någonting att säga. Erfarenheterna från en skilsmässa och separation, klienters berättelser, och det som en av mina lärare i psykosyntes, Andrea Bocconi, sa till mig med italiensk/engelsk accent: ”starta grupper. Skriv! Du är bra på det!” Vilket avtryck de orden gjorde på mig! En som såg det jag ännu inte själv upptäckt. Men jag sköt det framför mig: ”ja, en dag så…”

Tills jag några år senare mötte människorna som inte hade långt kvar i den här världen, och deras berättelser. De som sa att inte slösa bort den dyraste tillgången: tiden!

”Gör det nu!” ekade i mina tankar.

Idag är ni ca 25 000 personer i veckan som läser! Jag känner mig oerhört glad och tacksam. Ni inspirerar mig!

Tänk att livshändelser: fantastiska såväl som nattsvarta, serverar oss erfarenheter som gör att vi kan lyfta och lyftas.

När vi är mitt uppe i det värsta, tror vi att loppet är kört. För alltid! Tills något eller någon ändrar på allt det där. En aha upplevelse i tanken, en känsla som vägrar släppa sitt grepp, en intuitiv övertygelse som tvingar oss att bredda blicken. Ord vi läser eller en kommentar…

Detta vill jag säga till dig: vänta inte med att köra igång ditt projekt! Låt inte andras åsikter, en alldeles för ihopsjunken självbild, rädsla för att misslyckas, ”en dag skall jag…” tvinga dig in i ett hörn av ursäkter.

Vem vill du nå ut till? Vilka vill du skall tänka: ”wow! Det där är någonting för mig!”

Kanske är ditt syfte att vara en bra vän, en som stryker pannan på den sjuke, inspirera barn/ungdomar till att förstå självvärdets enorma betydelse, skydda oss från de som vill skada, lyfta andra genom dina ord i en föreläsningssal, ingjuta insikter och styrka i dem som ännu inte hittat sin mening…

Vad behöver hända idag min bloggvän? Vilka föreställningar behöver du släppa taget om? Vilka steg kommer att ge dig en nattsömn med ro i kroppen?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare