Man hör inte sällan vuxna ha åsikter om barn där de rent slentrianmässigt och slarvigt sätter etiketter som: ”Du är blyg. Hon är så söt och duktig. Han har säkert ADHD” När vi som barn fick höra detta sägas till och om oss själva om och om igen, började vi ta in och tro på vad som sades. Till slut BLEV vi etiketterna.

Det är min övertygelse att en avgörande bit i vår personliga utveckling, är att slå hål på myten om oss själva. Vi behöver helt enkelt vidga bilden av vilka vi är och vad vi är kapabla till, och inte låta det förgångnas röster få tala med alltför stark stämma.

Vi kan förändra en negativ självbild genom att börja ifrågasätta och ställa frågor:

  1. Vilka etiketter fick jag på mig som barn?
  2. På vilket sätt begränsar de mig idag?
  3. Vem kan jag bli?

ParisGenom att ställa oss själva dessa frågor kan vi påbörja processen att städa upp i vår mentala hårddisk från sådant som inte längre tjänar oss. Vi investerar i våra barn genom att jobba med oss själva.