Sluta att försöka besegra din partner

//Sluta att försöka besegra din partner

Sluta att försöka besegra din partner

Är det ett krig som ska vinnas? En partner som ska veta att du just i denna stund har rätt och att hon eller han har fel? Vilken skön känsla det är för egot att få uttala de sista dräpande orden! Men vad kostar ”segern”? Vad händer inom mannen eller kvinnan som du lever tillsammans med när du har de ”vassaste” argumenten? Han eller hon kanske tystnar, men inombords händer det någonting som gör att det sluter sig och ett känslomässigt avstånd börjar ta form. Den som känner sig förbisedd, härskad över, hånad, förminskad, kommer förr eller senare att hitta styrkan att gå sin väg.

Ett skrikande ego hör inte hemma i en parrelation! Jag hör dem som tar ut sin litenhet och frustration på den de påstår sig älska, men det kan bara leda i en riktning.

Människor kan stanna kvar i sina förhållanden av rädsla för ensamhet eller självanklagelser: ”det är kanske mig det är fel på?” Men det har ingenting med kärlek att göra!

Jag pratar med kvinnan som har plattats till i åratal; hon radar upp alla emotionella övergrepp som han har begått. Känner mig frustrerad därför att hon tillåter sig själv att utsättas för kränkningarna. Gång på gång tillåtes den tragiska “serien” att få fler ”säsonger.”

Efter varje samtal har hon fått nya kvittenser på hur sjuk relationen är. Men hon stannar! Jag förklarar för henne att styrka och självförtroende inte kommer att ta fäste inom henne så länge hon stannar. Men hon stannar! Förklarar att jag inte kan hjälpa henne med konstgjord andning och att våra samtal endast tjänar som tillfällig ångestlindring för henne. Ett år senare hör hon av sig igen: det visar sig att hon stannar. Jag hade önskat att jag kunde skriva om att hon lyft sig själv ur detta träsk, men det har hon inte. Huset och konstruktionen/illusionen av att vara en familj ger henne näring till att fortsätta, trots det känslomässiga slaveriet.

Att ha barn tillsammans en narcissist – webinar torsdagen den 25 juli klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-07-21T09:35:06+02:00juli 21, 2019|Blogg|4 Comments

4 Comments

 1. Philura 21 juli, 2019 at 10:21 - Reply

  Har valt att ännu en gång säga att vi ska skiljas. Denna gång sa jag att jag menade allvar i våras när jag sa att vi ska skiljas och han ignorerade det. Hans svar nu ”Det var synd”. Först tänkte jag vad menar han med det? Sedan släppte jag tanken, varför ödsla mer energi på frågor som aldrig kommer få svar. Klargjorde att jag inte hade för avsikt att krångla till saker och ting, det som anses vara hans är hans och det som är mitt är mitt. Klargjorse även att jag inte avser att bråka om barnen utan ser att vi även där ”delar lika” om han så önskar. Då börjar han ifrågasätta barnens boendeort och att det måste diskuteras?!? Va? Han har valt att gifta sig för 9 år sedan inte byta adress till min och barnens utan fortsätta stå skriven och behålla den lägnehet han bodde i när vi träffades för ännu längre sedan. Han har valt att jobba kvar på den orten i många år för att sen senaste 2 åren jobba 98 % på den ort där jag och barnen bor på. Barnen har kompisar, halvsyskon, börjat skola på den ort där jag och barnen bor….att börja ifrågasätta detta nu?!?! Varför måste det tjafsas om sådana saker? Nu är hjänan igång och jagvkämoar med att att inte kägga enerfi på dessa tankar utan bara landa och vara trygg i med att han inte kommer ”vinna” detta. Barnens boendeort där de växt upp hittills och är trygga är där de kommer fortsätta bo!

 2. Ella 22 juli, 2019 at 09:42 - Reply

  Vi har ”krigat” till och från och nu när han vill separera kämpar jag med att behålla honom och känner mig helt vilse och ensam utan honom. Vet att jag säkert hittar en ny kärlek och att jag med tiden mår bra igen, men KAN inte släppa… kämpar och kryper för honom… Och hans ego växer sig ju starkare för varje dag av det… ändå slutar jag inte höra av mig…. Hjälp!

  • Elia 22 juli, 2019 at 20:06 - Reply

   Vill bara säga att jag känner med i dina känslor. Förstår precis

   • Ella 23 juli, 2019 at 13:02 - Reply

    ❤️

Leave A Comment

X