IMG_4181

Många jag möter upplever det som lite småtungt nu – jordaxeln gör att vi kommer lite längre bort från solen och det blir mörkare. Den är inte alltid så lätt den där omställningen: långa sköna sommarkvällar som blev till minnen, ett socialt liv som kanske smalnas av, vardagsmåsten som tar allt större utrymme. Rytmen förändras.

Om du tillhör dem som blir lite höstnere kan det ligga nära till hands att frestas börja snacka skit om sig själv: ”jag är fet! Ingen vill ha mig. Jag är tråkig! Usch vad jag ser gammal ut! Vad har jag att komma med?” Undrar hur många som sa så till sig själva i morse? Tänk om vi pratade till våra barn och vänner, såsom vi pratar till oss själva. Det är allas vår uppgift att bryta negativa ”trender” i oss själva, så att de inte förs vidare till nästa generation.

Var uppmärksam när du är på väg att falla in i självförminskningen – den för inget gott med sig. När du kommer på dig själv med att slå ner på den du är, så stanna upp, ta ett par djupa andetag och fråga dig själv: ”vad gör jag med mig själv just nu?” Du behöver inte ändra på någonting – bara iaktta.

Jag vet att det kan ta tid att bryta vanor som kanske byggts upp under lång tid, men tänk på att du inte har något att förlora på att börja flirta med tanken om ett ”gott du.” Våra tankar formar oss. Det är så och det är kraftfullt!

Vem vill du helst vara i dina egna ögon?

Michael Larsen – livscoach