W

 

 

 

 

 

 

 

 

När jag ställde mig nedanstående frågor för första gången kom det inte omedelbart upp några svar, men det fina var att en process satts igång. Det är inte alltid svaren som är det viktigaste, utan att vi börjar tänka i vissa banor.

Här är några frågor till dig en dag som idag:

  1. Var befinner jag mig med mitt liv just NU?
  2. Var VILL jag gå?
  3. VAD är det som hindrar/blockerar mig?
  4. Vad behöver jag stärka och UTVECKLA hos mig själv för att kunna ta mig förbi hindren?

Om svaret på fråga 1 t.ex. skulle vara: ”jag sitter fast”, så är det så det är. Försök att förlika dig med det som ÄR och låt dig inte stressas över var du vill eller borde vara. Det handlar om nuet. Allt kan förändras med tiden och acceptans gör att du kan se klarare. Fler alternativ blir tillgängliga.

På fråga 2 är det en del av oss som kan få upp svar som: ”ingen aning.” Tänk på att detta också är information. Det är helt ok att inte veta. Det här är ingen tävling i smarta snabba svar, utan en process i personligt växande. Det får ta den tid det tar.

Om du skulle känna att du sitter rejäl fast kan det vara en bra idé att ta hjälp av någon utomstående. Tänk på att du inte är ett problem som skall lösas, utan att du är en person med möjligheter som väntar på att upptäckas av dig.

Michael Larsen – livscoach