hotel De Paris Monte Carlo

Skriver nästan alltid mina blogginlägg tidigt på morgonen och det är inte särskilt ofta som jag i förväg vet vad de skall handla om. Impulser och idéer kan komma i den där zonen mellan – sova/vaken. Tycker om den där platsen: ett landskap täckt av fullständigt galna möjligheter. Även om det mesta inte är direkt användbart, kan det inspirera.

ATT LEVA BRA betyder för mig att få arbeta med det jag känner är mitt syfte, att ha mina döttrar, föräldrar, syster och hennes familj nära och veta att de har det bra. Vännerna, tid till att sitta i en skön miljö och skriva eller bara ”hänga”, längta efter den inbokade resan, god mat och en film med regnet smattrande mot fönstret etc.etc.

MEN mer än någonting annat handlar det om att trivas i sitt eget sällskap. Visst, det kan låta slitet men hur skall vi kunna må bra av allt det sköna omkring om vi är trasiga på insidan? Tomhet i bröstkorgen gör oss blinda och immuna mot ”vardagsfyrverkerierna”.

Acceptansen att det även bor en tomhetskänsla inom de flesta av oss, gör att vi inte ständigt behöver distrahera oss själva med en massa ”brus”, utan kan vila i det som ÄR för stunden, även om det inte råkar vara drömläget. Det behagliga brukar ju ändå knacka på efter ett tag. Om vi lyssnar.

Kan verkligen rekommendera dig att skriva ner det som är LEVA BRA i din värld. Det kan öppna upp för en bra känsla. Ett förslag är att börja skriva: ”ett skönt liv för mig betyder att…”(fyll själv i resten av meningen).

Michael Larsen – livscoach