Tillhör du dem som medvetet eller omedvetet tänker: ”om jag bara ger allt…är omtänksam, inkännande, ställer upp och är förstående, kommer en partner att vilja vara tillsammans med mig? Jag kommer att vara en dyrbar gåva som ingen vill kasta bort.”

Den här inställningen är att flirta med medberoendet. Den leder oss ”smidigt” in på vägen av icke autenticitet, eftersom vi riskerar att bli alltför anpassliga och förhandla med den egna viljan och behoven. Jag vet vad jag pratar om. Vi motiveras och drivs av rädsla istället för kärlek.

Mrs och Mr Nice vill vara så många människor till lags att de har alltför många bollar att jonglera med. Det slutar med att alla faller till marken.

Vi är inga trollkonstnärer som är här för att imponera på andra, utan människor som behöver komma nära vår sanning. Det som gör oss till hela individer så att vi kan ge och ta emot. Inte degradera jaget för att passa in.

När vi lever innanför vår integritetscirkel behöver vi inte lägga en sekund på att försöka släcka skambränder (svaga punkter som vi gör allt för att dölja) och leva utifrån sociala masker.

Se till att vara så pass uppfylld av mening och syfte att du inte orkar eller vill lägga energi på att ständigt försöka vara omtyckt och uppskattad. Då kommer du att känna dig autentisk!

”Hur kan jag bli en bättre partner?” Webinar torsdag den 30/8 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Kärlek och relationer – föreläsningar LIVE (klicka på länken för att se aktuella städer och datum. 

Michael Larsen – relationscoach