god morgon

”Fem minuter till. Mmm… fem minuter extra gör ingen skada. Jäkla alarm – förbannat inrutat liv man lever. Det är härligt att dra sig. Fem minuter…”

Det är skönt att toucha till snooze ikonen. Lite morgonlyx i att kunna kontrollera tiden. Nu kommer mitt ”men” – vi gör liknande med oss själva och relationerna: ”vi får ta en öl nån dag. Måste vi prata om det nu? Vid tillfälle skall jag läsa den där boken. En dag när det blir tid över skall jag börja träna.”

Har skrivit om problemet med uppskjutande tidigare – jag glömmer också: livet är det som är här och nu. De är inte bara någonting abstrakt 2027.

När vi upptäcker och verkligen blir medvetna om uppskjutningsmekanismerna inom oss, går det att börja urskilja alternativen. Vi går från automatik till eftertanke och kan börja VÄLJA istället för att situationer och människor väljer oss.

VI HAR FRIHETEN ATT KUNNA VÄLJA HUR VI VILL MÖTA DET SOM SKER.

Snooze inställningen kan vara en fälla för våra parrelationer: vi rationaliserar bort, ljuger för oss själva (och därmed för partnern) om vad vi verkligen behöver, missar styrkorna i det vi har att GE av och lägger kärleksgesterna på framtiden. Vilken framtid?

VAD idag kan du göra som du alltför länge hoppats på att morgondagen skall lösa?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare