livskvalitétlängtan och nuet

NÄR…

”vi renoverat färdigt huset… den sömnlösa spädbarnstiden är över… jag blivit av med de där kilona runt höfterna… den kaotiska tonårstiden är över… jag mött kärleken… jag kan gå ned i arbetstid… är färdig med utbildningen… helgen kommer… min partner förstått… kan tycka om mig själv… företaget visar goda resultat…”

Vi lockas till att tro att lyckan finns därborta någonstans, vid resmålet, på någon datingsajt, när den perfekta partnern slagit sig ned vid vår sida osv.

Nuet kan kännas så fruktansvärt olidligt att tankarna på framtiden är räddningen. De flesta av oss har befunnit sig i perioder av mörker och då måste framtiden få vara magneten som gör att vi orkar gå framåt. Längtan kan vara livsnödvändig och kraften i den ett enormt potensmedel.

Men när vi kommit ut ur tunneln och livet återgått till det hyfsat normala bör vi vara försiktiga med ”NÄR, eftersom det kan leda till blindhet inför DET SOM ÄR. Det finns så otroligt mycket att se, dofta, känna, lyssna till och beröras av – här och nu.

STRESSEN ÖVER ALLT SOM SKALL CHECKAS AV SLÅR UT FÖRMÅGAN TILL VARAKTIG NJUTNING.

Drömmarna om framtiden är dyrbara och vi bör hålla dem tätt inpå, men glöm för den sakens skull inte läxläsningen med ditt barn, fikastunden med vännen, komplimangerna och solstrålarna mellan trädkronorna som viskar efter din uppmärksamhet. Ibland är våra drömmars viloplats närmare än vi kan ana.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare