kommunikation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När jag varit med om uppbrott i en relation, är något av det som känts svårast – den djupa upplevelsen av att inte vara behövd.

Det bor en varelse med super human powers i våra kroppar och som formar synen vi har på parförhållanden. Vet att mina manliga vänner skulle skriva under på (liksom många kvinnor): det finns inget berg jag inte skulle bestiga för hennes lyckas skull. Nu reser sig flera på terapeutläktaren: ”handlar inte detta egentligen om bekräftelsebehov? Hur ser de underliggande motiven ut?”

Jo, helt riktig! Mina bekräftelse(behov) – att få känna sig sedd, älskad, få vara en hjälte i en kvinnas liv. Känna de värmande ilningarna nedför ryggraden från en som rufsar mig i håret och säger: ”jag såg det där. Du imponerar och jag känner mig trygg med dig.”

Ett annat behov: att kvinnan i våra liv skall få känna sig sedd. Även med sina sår och ibland totalt motsägelsefulla känslor, och att vi står kvar utan smart ass lösningar.

Motiven till allt? Att vara människa/man. Känna hjärtslagen när vi omfamnar dig, hålla paraplyet över dig även om vi själva blir genomsura, kunna bidra till ännu fler och mjukt värmande vindbrisar. Jag ser det inte som mer komplicerat än så.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare