Om det var lätt så hade du lämnat för längesedan. Om det inte vore för alla kloka och oftast välmenta råd som väckte skam inom dig. Om du hade haft orken att säga ifrån, hade du gjort så. Hans eller hennes ibland honungslena ord kan kännas så äkta. Förrädiskt! Om det inte var för rädslan att inte klara sig ekonomiskt och känslomässigt. De förlamande skuldkänslorna! Om inte ditt innerliga hopp om förändring hos den som kränker dig hade ett sådant fast grepp…

Du har åkt upp och ner i den mentala/emotionella hissen tusentals gånger. Det förvirrar och dränerar!

Ruset från de små goda stunderna ingjuter dig med nytt hopp: ”tänk om detta är början på en ny x.…? Han/hon har kanske verkligen förändrats den här gången…??” Sköna närhetshormoner frigörs i din hjärna och med blixtens hastighet tas de emot av en desperat kropp. Lindring!

”Vi är kanske ändå ämnade för varandra?!”

Och så slår besvikelserna ännu en gång undan dina fötter!

Hot, manipulation, skuldbeläggande, karisma och de perfekt formulerade orden i en mix. Återföreningssex! Dopamin och oxytocin injiceras i ditt system och hägringen förför dina sinnen.

Och så ytterligare en nedvärderande kommentar som får det att knyta sig i magen. Ett självförtroende som offras på anpassningens altare. Vi vill ju tänka det bästa om andra – särskilt den vi tror oss älska. Så bedrägligt!

Men en röst inombords försöker väcka dig ur den emotionella narkosen som härskaren gett dig. Effekten av anestesin som håller dig kvar med den manipulative mannen/kvinnan, minskar när du hör den egna rösten berätta för en förtrolig om vad som egentligen händer.

Ett andetag åt gången. Insikter som likt pusselbitar bildar mönster så att du kan se tydligt. Ett steg idag. Och ytterligare ett imorgon! Du är på väg mot din framtid. Du är inte ensam även om det känns så!

När vi har fastnat i ältande & inte förmår oss att lämna eller riskerar gå tillbaka – webinar ikväll onsdag 2/9 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach