Till alla er som tappat tilliten och hoppet, som gång på gång mött svek, otrohet, manipulation, psykiska och fysiska övergrepp:

Jag vet hur det känns att förlora hoppet. Minns tillbaka när jag för några år sedan satt på ett kafé och i tankarna kände:

”Alla dessa lyckliga par. Hela familjer som ska ha fredagsmys. Kärlek är bara ett hopkok av en massa romantiska och naiva noveller. Vi bedrar oss själva med att lyckan och hemmakänslan en dag väntar där runt hörnet. Kvinnor går faktiskt inte att lita på! Människor är i grunden etthundra procentigt egoistiska.”

Cynism och generaliseringar hade kopplat grepp om mig. Tills jag en dag började respektera mina vanor!

Det finns varma, omtänksamma, tillitsfulla, attraktiva, mogna, kärleksfulla, inkännande och lyhörda, emotionellt intelligenta…män och kvinnor. Du tänker kanske:

”Och hur träffar jag honom eller henne?”

Jag vet inte var och när, bara att det finns väldigt, väldigt många människor som längtar efter det som du längtar efter. Som faktiskt jobbar med och tar ansvar för sina emotionella sår, och är att räkna med som partner. Personer som både kan ge och ta emot, som inte är ute efter att pressa fram förändringar inom dig bara för att du skall passa in i deras snäva mall. Utan som i stället ”bara” finns där och vill dela timmar och dagar i ditt sällskap.

Med det sagt: tvåsamhet är inte nödvändigtvis manualen för din lycka, utan tryggheten i det egna sällskapet, barnen, familj och vänner. Singellivet kan ge oerhört många horisonter och insikter som framtiden en dag kommer att tacka dig för.

Livet efter narcissisten – webinar idag måndag den 20/4 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach