Jag vet inte vad du går igenom eller vad anledningen till ditt mående beror på. Det jag vet är att det finns många orsaker till varför fötterna under oss kan slås undan. Till varför sorg, förtvivlan, ensamhet, ilska och den djupa känslan av orättvisa kan invadera våra liv.

Jag har känt klumpen i halsen i mataffären då jag bara haft mig själv att handla till. Svetten över hela kroppen då nattimmarna känts olidliga. Hopplösheten då det känts som om det inte existerar en enda ljusstrimma.

Ulf, en äldre gentleman och en av de klokaste människor som jag mött; som inte längre vistas i den här världen, sa till mig: ”Michael! Emellanåt måste vi bara härda ut, eftersom det inte finns något alternativ.” Han sa det med en djupt förankrad livserfarenhet och empati. Glömmer aldrig det samtalet!

Härda ut!

Att kunna avstå från att svara på meddelanden från någon som bara snärjer in oss i destruktiva relationsspiraler. Acceptansen; hur djupt in den än sitter: vi kan inte alltid få människor att göra det som vi ber om. Själviska handlingar från någon som vi tycker mycket om kommer att såra.

Hur mörkt det än är idag, så sätt fötterna mot underlaget där du befinner dig och ta ett par djupa andetag. Gör det som är nödvändigt att göra, trots det massiva psykologiska motståndet. Gör så att nästa år kan tacka dig!

Dina tårar är äkta! De visar på din mänsklighet. Ovissheten är på riktigt! Känslan av fullständig meningslöshet är din sanning i den här stunden. Men även sanningar kan förändras och bli till nya.

Du står kanske ensam i mataffären i sällskap med blockeringar kring vad du ska inhandla. Men en sak vet jag från mitt eget liv: det kommer gradvis att bli lättare att bära bördan från det som sårat dig. Livet konspirerar inte mot dig, utan nya möten kommer att ta form. Så är det bara!

Jag vet inte hur lång tid det kommer att ta för dig att få grepp med fingrarna och händerna om kanten, så att du kan häva dig uppför till andra sidan.

Du kommer att få syn mot snödroppar i en rabatt, och känna doften av bättre tider. Vårljuset kommer att irritera dina ögon då du har glömt solglasögonen hemma på bordet i hallen.

Du kommer att sitta utomhus med en kopp kaffe när värmen har fått fotfäste, tillsammans med familj, vänner och en ny bekantskap.

När hjärtat står på glänt kan det hända saker som överraskar oss.

Omstarta dig inför 2021 med mental/emotionell utrensning – webinar ikväll onsdag 30/12 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach