Det här är inte bara till dig som är pappa till döttrar – utan man och människa. Söner som formas genom vad de iakttar och kopierar i oss…

Jag är liksom du, så förbannat trött på att höra om alla kvinnor som varit/är utsatta för sexuella övergrepp. Jag hör återkommande om det i mitt arbete – kvinnor som en gång var flickor och inte vågade berätta, eftersom ett rovdjur i mänsklig gestalt kom dem för nära. Alldeles för nära! Rädsla och skam som gjorde att rösten tystnade. Kroppar som slöt sig.

Om du bara visste hur vanligt det är!!

Stanna upp om du kör tjatsex med din partner eller f.d. Lyssna till både signaler och vad som uttalas tydligt. Respektera gränser oavsett vad! Rationalisera inte bort p.g.a. tillfällig lust! En riktig man tjatar inte! Han lyssnar och respekterar – under alla omständigheter!

Kvinnan som det suktas efter är någons dotter… det kan vara din…

Hur vill du att andra män skall bemöta henne? Din dotter. Vilka kommentarer uttalas från de manliga kollegorna?

Vi är lyhörda, omtänksamma, har lärt oss impulskontroll, emotionellt intelligenta, empatiska och vet hur man behandlar en kvinna (inte som sociala gester), utan på riktigt! Vi ser vårt eget värde i det värdiga beteendet.

Vi vet att allt vi gör lämnar avtryck i någons hjärta – hur vill du bli ihågkommen den dagen då det här livsbatteriet tar slut? Vad hade dina barn sett då din livsfilm spelades upp för dem? Finns inget bättre än kärleksfulla minnen.

Hade kvinnan vid din sida varit stolt över hur du ser på andra kvinnor?

Vem vill du vara?

Kvinnlig och manlig sexualitet – rätten till njutning OCH gränser – webinar: se länken nedan.

Sex, närhet och kärlek i handling – del 2 – föreläsning online söndag 10/12 kl 20.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach