Tänk om kärleken kan ge oss trygghet och inte de emotionella försvarsmurarna. Vi kan bli fullständigt mentala och utan tillgång till känslorna i kroppen, utveckla cynism och leva i bitterhet. Ja, bitterhet är likt isen som pryder klippväggarna. En gång vatten i rörelse men som den kalla miljön nu försatt i karantän. Vi kan bli likt dessa förstenade vintermonument när vi sårats ett antal gånger för mycket, och inte längre förmår att känna tillit.

Tillit innebär ett risktagande! Risken att bli sårad när vi öppnar oss för en annan människa. Vi kan försöka lyfta ur känslomässig närhet i kärleksekvationen, men vi kommer att misslyckas därför att naturen går sina egna vägar och vi är en del av den.

Är du öppen inför personen visar sig vara tillitsfull? Eller har du stängt av?

Se upp för den fysiska attraktionen! Den är en fantastisk kraft, men kan också förföra oss till att gå emot våra djupare behov av tillit, trygghet, respekt, omtanke…Personen som du både kan känna sexuell dragning till och som samtidigt vill dig väl existerar. En dag kommer era vägar att korsas, eftersom det ligger i vår mänskliga natur att söka efter äkta möten.

Men vi behöver städa upp inombords:

Hur ska vi kunna tillåta oss själva att bli älskade om vi inte gjort upp med det som varit?

Vilka minnen från förr ställer till det för dig? Vilka blockeringar gör att det låser sig inombords när du kommer nära någon?

Känslan av svek och att en gång ha blivit bortvald kan sitta djupt och hindrar oss från att våga satsa fullt ut. Vi intellektualiserar, stänger av, ser enbart brister och programmerar psyket till övertygelsen: ”jag ser till att ha nära till nödutgångarna och älskar med skyddsväst på. Lita enbart på dig själv!”

Det handlar inte om att vi ska vara naiva och kletigt romantiserande, utan inse att livet inte serverar fullständiga garantier, men att det under resans gång finns någon som är rätt för oss och som är villig att slå följe hela vägen. Vad gör du när du möter den personen?

Uppnå dina drömmar och mål genom mental/emotionell träning – webinar den 10/1 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Behöver du/ni någon att prata med? Kontakta mig på 0761 81 48 88 eller michael@separation.se så har du/ni en telefonkonsultation inom 24 timmar.

Michael Larsen – relationscoach