lycka

Det är ett par dagar före nyårsafton och luften känns behagligt varm. Mina döttrar och jag öppnar hotelldörren: ”Whiiiiii!!!!! Detta är inte på riktigt! Utsikten är helt sjuk!” Tjejerna hoppar upp och ned av glädje. Det blågröna Thailändska havet ligger böljande framför oss.

Det är inte främst den geografiska platsen som påverkar oss, även om den gör underverk, utan känslan av ljus, värme och kärlek. Det finns inget som lyfter mig så som att se mina döttrars lycka.

När tjejerna var i 4-5 års åldern var vi under en tid kontaktfamilj åt en flicka i samma ålder som de. Fick veta att hon aldrig sett havet, så vi åkte till Falsterbos vita stränder. Ni skulle ha sett den här lilla tjejens blick när hon fick syn på skådespelet där framme. Det gnistrande soldränkta havet var ingenting mot glittret i hennes ögon. Lyckan tog plats i den här lilla kroppen. Det var en stor stund.

Häromdagen kände jag mig stressad p.g.a. mycket arbete, så jag försatte mig själv i pausläge. Slog mig ned på ett kafé och bara var. Lät blicken bara få vila samtidigt som jag kände saffranssmaken från lussebullen. Långsam takt på allt – det här var min stund.

Vad får dig att känna lycka? Vad gör du när tempot är för högt?

lugn

Michael Larsen – livscoach