Vad händer med oss när stressveckorna innan jul lagt sig och det blir mellandagar? När det uppstår utrymme för funderingar och reflektioner som inte har haft möjlighet att komma upp till ytan tidigare. Slår vi ner på takten eller rusar vi runt?

För egen del har jag tagit det väldigt lugnt; vistats vid havet, umgåtts med familjen och myst med bra filmer. Frågan som kommer upp, och som jag tycker är en av de viktigaste som vi kan reflektera över är: ”vad gör jag med min tid?”

Vilka människor har vi nära inpå? Vilka delar vi vår dyrbara tid till? Vem får tillträde till livsutrymmet? Lovar vi oss själv att påbörja det ena eller andra? Kommer vi till skott? Avslutar vi det vi inledde, eller drabbas vi av bortförklaringssjukan?

Det är få saker som tär så mycket på en som människa, som att veta med sig att vi kastar bort tid på fel förhållanden. Fel sammanhang. Fel prioriteringar.

Vad vet du med dig att du behöver ta tag i, men som du hittar ursäkter för att inte göra? Vad kommer hela tiden i vägen? Den där enastående känslan när man om kvällen släcker lampan och sjunker ned under täcket, och kan tänka: ”jag gjorde det! Jag prioriterade det som är viktigt på riktigt.”

Tiden är valutan som vi betalar våra liv med. Vilka är dina uttag och insättningar? Vad får dig att må bra inombords och att känna att du är en god vän till dig själv?

Behöver du/ni någon att prata med? Kontakta mig på 0761 81 48 88 eller maila michael@separation.se så har du/ni en telefonkonsultation inom 24 timmar.

Michael Larsen – relationscoach