Vad förväntar du dig av en vän? Omtänksam, sann, generös, tillitsfull, inspirerande, ärlig, ställa upp etc.

Vännen håller sina ord och dyker upp som avtalat. Det är därför som det är så skönt att ha vänner: de är att räkna med! En vilande trygg förutsägbarhet. De vet allt eller det mesta om oss, och ändå finns de där.

Vi behöver utveckla den relationen till oss själva! Vi behöver bli vänner till vår egen person, så att vi kan känna tillit till de val som vi gör. En ärlighet som inte alltid stryker medhårs, utan som genom sin kärleksfulla tydlighet vill oss det bästa. Vännen skulle t.ex. aldrig tillåta oss att utsättas för en destruktiv partner. Hon eller han skulle hjälpa oss att se med klar blick så att vi kunde avsluta förhållandet som bryter ner oss.

Vännen till oss själva som påbörjar och avslutar det som är uppbyggande för våra liv. Aktiviteter som har en hälsosamt smittsam spridningseffekt – det goda som föder mer av det goda.

När vi har enastående vänner nära och är en till vårt jag, läks och utvecklas vi till en bästa version av oss själva. Vem vill du vara 2019? Vad behöver du lägga bakom dig?

Omstarta dig inför 2019 med emotionell/mental utrensning. Varmt välkommen på söndagens webinar. Vi kör igång klockan 21.00.

Michael Larsen – relationscoach