Hur har dina tidigare förhållanden tagit slut? På vems initiativ gick ni skilda vägar? Varför tog det slut? Hur ser det ut från ditt ex horisont? Hur länge var du själv innan du släppte in någon ny i ditt liv? Vad hade du velat göra annorlunda?

Det är många som sårar varandra i relationer och tro mig: det är rörigt på dejting och relationsmarknaden. Det är alltför många som är sårade, arga, vilsna, ledsna och ensamma, och därför vill ta revansch genom att snabbt komma vidare. Men hur många har egentligen läkt såren från det gamla förhållandet? Hur många har gett sig själva tiden?

Det ligger nära till hands att vilja hitta tröst i någonting nytt. Men det är bedrägligt, eftersom vi oftast vill tro att vi har kommit längre än vad vi egentligen har gjort. Om vi verkligen har älskat från djupet av vårt hjärta, finns det inga nära nödutgångar. Vi kan tro eller vara övertygade att någon annan kan ta platsen, men om det inte funnits tid emellan dig och din f.d. partner, så kommer såren att rivas upp i den nya konstellationen.

Vi kan försöka bekämpa det gamla genom att rusa på i vanlig ordning för att inte behöva känna efter, men för eller senare får vi känna på stinget av det ouppklarade.

Två oläkta personer kan trösta sig i varandras närhet. Tillfälligt! Sårade människor sårar!

Fråga dig själv med tydlig ärlighet: ”kan jag stå på egna ben i ett år eller längre?” Om svaret är nej, så finns det saker att jobba med.

Att läka såren när ett förhållande har tagit slut – webinar den 14/10. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach