New York

Så var det dags igen: mindre än en månad kvar till jul. Det börjar synas i alla skyltfönster. Tycker det är stämningsfullt eftersom jag har positiva bilder av julen i min minnesbank. Syn, ljud och doftintrycken väcker behagliga känslor inom mig.

Jag har en Mamma som fortfarande ber mig skriva önskelista. Det är en fantastiskt viktig tid för henne och mina döttrar. Blir lycklig över av att få se deras iver.

Som i alla andra familjer har några släktingar färdats vidare, medans andra gjort entré på livsscenen. Vilket perspektiv den tanken ger!

Redan som barn funderade jag på det fysiska livets början och slut. De existentiella frågorna skrämde mig aldrig. Tvärtom. Vi var mer än livet i ”myrstacken.” En lärare i mellanstadiet försökte få mig på ”bättre” och mer politiskt korrekta tankar. Han sa att jag sysslade med dagdrömmar. Mitt svar till honom var: ”du är bara hemmablind!” överraskade även mig själv.

Det fanns något där ute bakom stjärnorna på natthimmeln som inspirerade och som fortsätter att göra det. Det får i alla fall mig att ställa frågorna över vad och vilka jag vill fylla tiden med. Vad som verkligen betyder något.

Hur ser din emotionella/mentala önskelista ut?

Min ser ut så här:

  1. Att mina döttrar och jag skall vila ögonen mot en häpnadsväckande utsikt från en oslagbar restaurang på hög höjd i New York.
  2. Att få fortsätta inspirera och inspireras av människomöten.
  3. Att någon skall korsa min väg, beröra och skaka om tillvaron på ett sätt som gör att jag nästan sätter kaffet i halsen.

Önskar dig en bra start på veckan min bloggvän.

Michael Larsen – livscoach