utsikt

Tyckte först att frågan var lite märklig, men efter att ha tänkt efter en stund kunde jag förstå den lite bättre. Om vi varit i en relation under en längre tid och inte känt oss sedda och bekräftade. Om det legat en jämn känsla av tristess. Om självkänslan/självförtroendet är svagt, är det inte så lätt att veta hur ett bra förhållande skall se ut. Det ligger nära till hands att tänka något i stil med: ”jag borde kanske vara nöjd? Mina krav och förväntningar är säkert för höga. Det praktiska fungerar ju trots allt.”

Dagarna rullar på i ett bedövat tillstånd av varken bra eller dåligt. Icke olycklig och icke lycklig. När en person levt i detta över tid är inte så enkelt. Från åskådarplats är svaren självklara.

Så hur vet jag om jag är lycklig tillsamman med min partner? Jag tänker så här: om vi ständigt förlorar energi är förhållandet dåligt. Om vi får energi är det bra/fantastiskt.

Här är några frågor vi kan ställa oss själva för att mäta temperaturen på ett förhållande:

– Hur får min partner mig att känna när vi är nära varandra?

– Känner jag mig tillräcklig och bekräftad av personen vid min sida?

– Uppmärksammar min partner mig i sociala sammanhang?

– Är jag villig att ge och ta jag emot komplimanger från honom/henne?

– Stärks eller försvagas mitt självförtroende av den här relationen?

Hur känner du dig i ett förhållande som är bra/fantastiskt?

Michael Larsen – livscaoch