kärlek och relationer

”Alla har en dold agenda i sina förhållanden. Kvinnor söker en man med ekonomiska muskler och framgång. Män söker en vacker sexig assocear så att de kan visa omvärlden hur lyckade de är. Den som förnekar att det är så, är naiv eller hycklar. Ren biologi!”

Frågade mannen som just uttalat dessa ord: ”har du någon relation?” Svaret blev ett kort: ”nej. Det håller aldrig.” Sen fortsatte han: ”män använder romantik för att få sex. Kvinnor använder sex för att få romantik.”

Det var inget test. Kunde se på honom att han menade vartenda ord.

Vi pratade vidare om det där en stund och jag sa till honom att ”med de förväntningarna och inställningen kommer du att attrahera precis den typen av kvinnor du beskriver. Visst finns det människor som är så, men vill du verkligen ha dem i ditt liv? Dessutom tror jag inte på att du kommit hit och betalar mig pengar för att övertyga mig om din sanning.”

Vi kan döma och bli förargade över den här mannens resonemang, men det var hans verklighet. Det fanns en smartare del i honom som ville bryta de här tankegångarna. Det gamla synsättet fungerad inte längre för honom.

SYNEN VI HAR PÅ FÖRHÅLLANDEN BLIR FÖRR ELLER SENARE TILL EN SJÄLVUPPFYLLANDE PROFETIA.

När vi förändrar vår inställning och börjar se på omständigheter och människor med skarpare ögon, förändrar vi också händelser omkring oss. Det är inte bara något vackert och filosofiskt, utan väldigt jordnära och verkligt.

Vi har alla förväntningar på relationer: hur ser dina ut? Vad längtar du efter?

Jag tänker fortsätta vara ”naiv” och förvänta mig ren ångande kärlek.

Michael Larsen – livscoach