kärlek, relationer

separation.se

Det är lätt att skriva önskelistor gällande vad vi vill av ett förhållande. Vem söker inte en enastående kommunikation, förståelse, passion, kärlek, vilja till att finnas för varandra i alla lägen, humor m.m.?

Och ändå står vi där med drömmar utspillda över golvet, en klump i bröstet, frågor, frågor och åter frågor.

Vi blir kära i en dröm för att sedan börja leva med en verklighet. Varför känner så många sig ensamma ett tag in i tvåsamheten? Jag tänker på några olika förklaringar:

  • Förälskelse och lust berusar så att vi inte ser klart. Vi missar HELA personen i ett töcken av längtan.
  • Vi har inte en aning om vilka vi själva är och vad vi VILL PÅ RIKTIGT.
  • Efter relativt kort tid in i relationen börjar vi dribbla bort oss själva och de djupare inre sanningarna. Om vi är tydliga riskerar vi ju att förlora den vi äntligen träffat. Önskan och emotionell GPS städas undan i glömskans garderober.
  • Vi söker en partner att ta hand om, en trasig själ att reparera, så att vi kan känna oss betydelsefulla. Ensamhet blir närmaste vän.
  • Vi vet helt enkelt inte hur man GER och TAR EMOT. Kanske är vi experter på att ge, men inte vara mottagare av kärlek. Eller tvärtom.
  • Vi vet vad vi vill men inte hur man gör. Rädsla har intagit tronen.

Sitter på restaurangen med mina döttrar och pratar relationer, när min ena dotter kommunicerar fram orden med graciöst dansande händer: ”man skall få varandra att känna sig som bra människor tillsammans.” I bakgrunden hör jag en instrumentalversion av ”Magic” och kärlek i två sitter mittemot. Livet i ett hjärtslag.


Vad vill du på riktigt av en relation min bloggvän?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare