relationer, kärlek

Här kommer en repris från ett tidigare inlägg.

Häromdagen satt jag och pratade med en manlig vän om vad vi fann attraktivt i en kvinna. Det som kom fram under samtalet var i våra ögon högst relevant även för män och många intressanta tankegångar kom upp.

Vi diskuterade bl.a. hur de sociala medierna formar oss till att sortera upp våra liv i det presenterbara och det som inte är det. Det ”lyckade” livet har blivit SÅ viktigt och det påverkar oss – tron att ärr och bristningar är något oattraktivt.

DEN INRE LÅGAN LYSER IGENOM SPRICKORNA, VILKET ÄR ÄKTA OCH TILLTALANDE.

Här är ytterligare några tankar:

–  KÄNSLOMÄSSIG TRYGGHET: dvs. styrkan att kunna visa sig sårbar och inte bygga upp pansar av konstlat självförtroende – både inombords och i relationer. Villigheten att våga blotta det mest sköra på insidan för en partner gör att den andre känner sig behövd och älskad.

–  SJÄLVMEDVETENHET: inte att förväxla med att vara egocentrisk och uppslukad av den egna personen, utan vara i kontakt med ett SYFTE och veta VAD som har betydelse i livet.

–  TRYGGHET I KROPPEN: det handlar inte ett dugg om att vara atletiskt byggd, utan känna sig hemma under skalet. En utstrålning av: ”här är jag med allt som ÄR.”

–  Finns det något som får oss att känna sådan kontakt som när en annan visar med gester och ord: ”JAG SER DIG” – bortom förväntningarna och ”det här vill jag att du skall vara.”?

–  GENEROSITET – MEDKÄNSLA – AUTENTICITET: visar att du bryr dig på riktigt och kommunicerar: ”jag har alltid ditt bästa för ögonen.”

–  FÖRTROENDE KRING ATT LIVET BÄR UPP: alla går någon gång igenom ”the shit” – smällarna som tillfälligt slår ut, men att trots detta kunna leva med TILLITEN och behålla gnistan, hur liten den än tycks vara, gör oss vackra.

Vad gör en person attraktiv i dina ögon?

Önskar dig en fin lördag min bloggvän.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare