Det kan vara föräldern, barnet, vännen, släktingen, kollegan, din partner eller t.o.m. främlingen – var slösaktig med din vänlighet! Var generös med din kärlek! Berätta för personen hur smittsamt hennes eller hans skratt är. Småprata med grannen även om det känns ovant. Ingen av oss vet vilken ensamhet den som vi kanske normalt sett bara säger ”hej!” till, bär på.

Dela varma minnen med dina föräldrar. Resor, utflykter eller anspråkslösa mysstunder som lever i ditt minne och som din mamma och pappa en gång såg till att plantera inom dig. Ingen vet hur många år, månader, veckor, dagar eller kanske bara timmar, som finns kvar av livet. Skjut inte din värme på framtiden; då det ”känns bättre” eller läget är ”mer gynnsamt”.

Berätta för ditt barn och/eller partner om hur stark din kärlek är. Säg det till din mamma och pappa, vännen eller släktingen. Dela med dig av drömmarna som de inspirerade dig till att forma.

Det är ofta när det är för sent som vi verkligen förstår hur fantastiskt fin hon eller han var mot oss. Inse det idag och dela med dig av din generositet.

Nästa gång jag träffar min pappa ska jag säga hur varm och trygg hans hand var då jag var barn. Denna fantastiska pappa! Och mammas varma röst då hon läste sagor för mig och hur det formade min fantasi och språk.

Vi behöver varandra mer än någonsin i en värld som snabbt och gärna pekar ut brister och förminskar, och där ensamhet är ett gift. 

Ambivalent anknytning & tvärtommetoden – webinar söndagen den 15 augusti klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach