”Hur kunde hon!? Hur f-n tänker män egentligen? Jag tycker inte om min kropp. Om jag bara hade…”

Egentligen är inte problemet VAD vi tänker, utan att vi tänker liknande tankar om och om igen. Vanans makt gör att vi har uppmärksamheten på ungefär samma saker dag ut och dag in.

Uppmärksamhet och upprepning är något oerhört kraftfullt. Tänk när vi förstår detta fullt ut. Då kommer vi vara snällare mot oss själva och därmed mot andra.

Går det att kliva ur sitt vanliga vardagsjag och pröva något nytt? Att testa det där som vi under lång tid gått runt och drömt om, men där våra gamla välbekanta koder om vad som är möjligt och inte möjligt byggt höga stängsel.

Tänk om vi tillsammans för en dag, kära bloggvän, skulle tänka och agera med en attityd av: ”Varför inte? Har andra lyckats, kan jag.” Tänk om vi för en dag skulle ta paus från en dålig vana och en begränsande idé.

I mitt eget fall tänker jag släppa tron på att jag måste göra och vara perfekt för att vara omtyckt och älskad. Jag tänker helt enkelt vara lite slarvig idag och inte försöka dölja sprickor i fasaden.

En av de här enastående människorna som jag mött i mitt liv, Andrea Bocconi (min lärare i psykosyntes), formulerade det väldigt enkelt och träffsäkert: ”Det vi uppmärksammar blir vår verklighet.” Det kan kanske låta självklart, men hur ofta funderar vi egentligen över detta?

Vi kan förändra vår verklighet. Inte genom några magiska trick och mental kosmetika, utan via en icke dömande uppmärksamhet på VAD vi upprepar om och om igen.

Är det möjligt? Varför inte?!

Michael Larsen – livscoach