Vi söker trygghet men landar i kaos. Vi vill ha en kommunikativ partner men hamnar med någon som är tondöv för andras behov. Vi längtar efter kärlek men står med emotionellt avloppsvatten upp till knäna.

De flesta människor kan ”skärpa” sig i början av en relation, men när den första förälskelsen och vardagen tar vid faller maskerna.

Det är en sak att sitta på en enastående restaurang med utsikt över medelhavet, men att storhandla med barn/bonusbarn en fredag på Ica Maxi i oktober är någonting helt annat.

Människor kan dölja sina personliga Akilleshälar under dejten och den första tiden in i ett förhållande, men under den här perioden har många redan hunnit bli så attraherade och förälskade, att de har överinseende med det vinglaset som blev ett för mycket, eller det osunda bekräftelsebehovet.

Om du behöver tillit, så sök efter ett tillitsfullt beteende. Börja inte förhandla med dig själv i tankarna när hon eller han får meddelande 01.14 och i övrigt beter sig märkligt med mobilen. Se omständigheter som de är och inte hur du önskar att det vore.

Välj utifrån vad du ser och inte vad du drömmer om att en dag få se.

Älskar du personen? Älskar hon eller han dig? Eller bygger det enbart på rädsla att förlora och fysisk attraktion?

Grundas tvåsamheten på samhörighet och närvaro, eller på ditt hopp om att det en dag ska utvecklas till att bli så? Visualiserar du ett fantastiskt hus när du har ett renoveringsprojekt som kommer ta år att färdigställa? Om det ens blir färdigt!

Hur ofta har du inte läst och fått höra att du ska gå på magkänslan? Känslor kan förföra oss till att klä verkligheten i skönhetsfilter. Känslor kan göra att vi ljuger för oss själva om hur illa det är, eftersom verkligheten kan göra fruktansvärt ont.

Om magkänslan är vår enda kompass så kommer vi garanterat att bli besvikna.

Hopp är en enastående nödvändighet för vår arts överlevnad, men hopp utan intellekt och handling gör oss naiva och viljelösa.

Om du inte redan har gjort det; ta reda på vilka dina tre och icke förhandlingsbara värderingar är. Håll dig till dem oavsett om känslor försöker locka dig i en annan riktning.

Förälskelse, attraktion, emotionell fartblindhet och en kronisk inställning att vilja se det bästa i andra (oavsett vad de presenterar av sitt jag), är en oerhört toxisk cocktail.

Människor visar dig vilka de är genom beteenden över tid, inte vad de lovar med vackra ord.

Ambivalent anknytning & tvärtommetoden – webinar söndagen den 10/10 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach