Om vi är ute efter förälskelse, så kan vi få det – i några månader. I vissa fall dryga året. Men vi kommer att bli besvikna! Vi kommer att tänka: ”det var tyvärr inte rätt person för mig. Han/hon var inte den jag trodde från början.”

Och så är vi ensamstående, singlar etc. Igen!

Vi har i våra inre skrivit pjäser och filmmanus, kring hur ett förhållande bör vara. Och det vilar starkt inom oss! Under dejtingfasen verkar det som om filmtrailern är perfekt. En snygg produktion som får oss att ropa ”yes!”

Men efter dryga året läggs relationsingredienserna upp på köksön. En efter en! Passionen som var enastående har blivit kantstött. Vissa kryddor är magiska, medans salladen har blivit hängig i bladverkens ytterkanter. ”Avokadon ser fräsch ut!” Och hur känns det att stå där och tillaga tillsammans?

Hur kommunicerar vi med varandra vid ön? Har vi talat ut om erfarenheter från tidigare förhållanden? Har känslor som av olika anledningar gömts i något av psykets inre rum, kunnat läggas på bordet? Kan ni prata om vad som inspirerar er på djupet? Er syn på relationer och kärlek?

Upptäcker du ett oändligt mycket högre tak inombords när ni samtalar med varandra? Känner du glimtarna av enastående?

Vilken maträtt skapas genom era samtal vid bordet? Hur tillåtande är du gentemot kvinnan eller mannen som du är nära? Kan ni steg för steg visa delarna av er själva som ni inte är stolta över – som kanske t.o.m. är skamfyllda?

För personen där kärlek är en känsla, något som enbart handlar om kemi som lyfter till oanade höjder, så kommer besvikelsen snart att göra entré.

Kärleken konfronterar våra rädslor, emotionella okunskap, snäva föreställningar och ta för givet attityd. Kärleken är en skoningslös korrekturläsare som slår sprickor i din föreställningsvärld. Och riktar allt ljus mot såren!

Stormen kommer att suga tag i ditt manus och driva det rakt in i elden!

Kärleken utmanar våra djupt rotade föreställningar om vad närhet, trygghet, sanning är för något.

Hur ett bra liv ser ut?

Om du anser dig älska den andre: vad gör du för henne eller honom varje dag, och som får personen att verkligen känna sig sedd och hörd? Livet är sammanflätat av ett oändligt nätverk detaljer. Log du till henne/honom på morgonen? Vilka ord gav du generöst utav?

Beviset på kärlek är vår vilja att utvecklas. Utvecklas för tvåsamhetens skull (och vår egen). Ord, exklusiva middagar och presenter räcker inte! Ibland vill kärleken att vi beslutsamt kliver rakt in i förändringens ”eld” som rensar bort det som inte längre tjänar dig. Gamla emotionella missbruk!

Våra relationer kan behöva förnyas en, två, tre gånger…vi kan behöva återfödas inom samma relation flera gånger, så att en mer genuin och kärleksfull person kan stå där vid köksön. Den dagen då vi börjar förstå kärlekens alkemi…

Anknytningsmönster & varför du blir den du blir i dina relationer – webinar söndagen den 23/7 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach