Minns mina föräldrars ansiktsuttryck då de för första gången såg utsikten över havet vid vår stuga. Det var mer än fyrtio år sedan på ön Bornholm och än idag pratar vi om de där somrarna. Vilka outplånliga minnen!

Paris med en av mina döttrar och hennes blick när vi stod precis intill Eiffeltornet. Kaféerna, sevärdheterna, människorna, dofterna och ljuden.

På stranden en augustikväll!

Vi kan vara bedövade av grubblerier, ensamhet, förtvivlan; men en dag tar någonting annat vid: en tanke av uppskattning över att hon/han i kassan log vänligt. Vännen som får oss att brista ut i ett gapskratt. Sköna tårar då vi berörs av en film eller ett musikstycke. När de små barnen får syn på våfflorna som just ska serveras.

Känslan av outtröttlighet då allt bara stämmer under löprundan och en solnedgång som flirtar med oss. När vi lyckades säga nej till någon som vi ständigt gett ett ja. En integritetsseger!

Skönheten i en möbel som vi länge velat ha och som placerats på helt rätt ställe. En hörna att njuta i. Middagen som vi lyckades perfekt med. Några ord i en bok som skänkte oss lugn och förtröstan.

En morgonfrukost med en vy som tatueras i våra själar. Självförtroendet hos ett barn som just lärt sig simma.

Min dotters röst i telefon då hon just fått veta att hon kommit in på sin efterlängtade utbildning.

Var delaktig! Gör dig till en samlare av minnen som för alltid kommer att vara nära ditt hjärta. Tacksamheten över de vackra detaljerna som vi ständigt upptäcker. Känslan över att få ge och göra någon glad. Tyget mot huden när du hänger på dig det nyinköpta klädesplagget som bara sitter helt rätt.

Insikt, kreativitet, styrka, avslappning och ”nu jäklar!”

Vi har vår tid du och jag. Vi vet inte hur länge men det är aldrig för sent att stanna upp, se och känna den här stunden så tydligt vi bara kan. Fötternas kontakt med underlaget där vi befinner oss och några djupa andetag.

Om någon har sårat dig: den bästa ”hämnden” är att leva ett så bra liv du bara kan. Dina små oaser som gör att du kan gå framåt med upprätt kroppshållning oavsett vad. Det där som ingen kan ta ifrån dig!

Den destruktiva attraktionen mellan en högkänslig/empat personlighet och en narcissist – webinar ikväll söndag den 16/8 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach