”Jag slutade träna ett par månader in i förhållandet.”

”Jag som var så intresserad av film och att skriva filmmanus. Allt bara domnade av! Istället upptäckte jag att jag blivit hennes tjänsteman.”

”Han tyckte inte om mina vänner så jag slutade att träffa dem.”

”Jag kände mig så levande och i kontakt med mina känslor, men i hans sällskap tvingades jag ständigt bromsa och bedöva.”

Du träffar någon, blir förälskad, umgås, flyttar ihop och kanske får barn (och/eller bonusbarn). Något eller några år har gått och du kommer på dig själv med att hålla tillbaka aktiviteter och egenskaper som en gång gjorde dig till du. Men du har gett relationen och familjelivet etthundra procent! Allt i hopp om att det ska hålla.

Kanske har du blivit tillsammans med en person som rör sig på den andra ytterkanten: som håller sin privata sfär och intressen så heliga att du och förhållandet kroniskt lever i skuggan.

Eller så har ni båda näst intill utplånat era jag för familjen och alla projekt, vilket är extremt farligt för förhållandet!

En gång var ni individer som drogs till varandra av flera positiva anledningar. Du såg en intressant, unik, nyfiken och attraktiv person framför dig. Och du kände dig som en! Vibrerande förälskelse! Tills den obalanserade och utmattande anpassningen tog vid!

Det är helt avgörande för attraktionen och kärleken att vi tycker om den vi är! Det gör vi bl.a. genom uppbyggande vanor. Vi behöver vårt eget utrymme och tid så att vi kan ladda batterierna. Annars tar livsledan vid och dödar glöden mellan er.

Får partnern och relationen dig att tycka om den du är? Skrattar ni tillsammans? Kan ni tjafsa och ha sunda konflikter utan att du bestraffas genom tystnad och anklagelser?

Vilka sidor av din person har fått träda tillbaka? Vilka intressen har du stoppat ned i flyttlådor?

Gör något för tvåsamheten och dig själv: väck kvinnan eller mannen inombords och agera så att du kan minnas tillbaka på dagen när du går till sängs ikväll: ”Det här kändes verkligen bra!”

Narcissistisk detox – webinar den 11/11 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Behöver du prata med någon? Kontakta mig på 0761814888 (sms) så har du en tid inom 24 timmar.

Michael Larsen – relationscoach