gammalt bagage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En del av er har säkert varit med om det: exet som lämnade dig och plötsligt från ingenstans hör av sig, frågar hur det är och vad du gör etc. I samma stund du svarar blir dialogen inte sällan sparsam eller helt avstängd.

Vet du vad det handlar om? Ja, just det – bekräftelse. Det är kvittot på att du bryr dig och blir deras tillfälliga syre i ett ögonblick av tristess eller vardagsångest. Mer än så betyder du inte.

Varför kan det vara så svårt att avstå ge svar på de här bekräftelsekrokarna? För att vi bryr oss, vilket den andre vet det. Det är din Akilleshäl.

Jag har ett råd till dig: troligen är du inte den ende som fått det där sms:et. Det KAN vara ett massutskick. Fråga dig själv: ”Hur får hon/han mig att känna? Vilka två egenskaper är utmärkande för honom eller henne i detta? Om svaret t.ex. skulle vara: självisk och manipulativ, så håll kvar detta i medvetandet en liten stund för att sedan reflektera: ”vill jag verkligen ha tillbaka någon som har dessa drag gentemot mig?”

Jag vill inte döma eller sätta etikett på människor. De har sina anledningar till varför de är som de är, men tänk på att du VILL leva livet så bra som möjligt och inte gå med krökt hållning p.g.a. alldeles för mycket överviktsbagage.

Önskar dig en skön söndag min bloggvän.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare