IMG_4398

Vi vet oftast inte vad arbetskollegan går runt med i sitt inre – vilka svårigheter, längtan och stulna drömmar som bor där i bröstkorgen. Kvinnan på bussen som stirrar ut i luften med tom blick har just fått veta att hon har bröstcancer. Nyligen mötte hon kärleken.

Den unga killen som verkar fullständigt uppslukad av sin smartphone fick för en timme sedan veta att hans föräldrar skall skiljas. Han drömmer om att få resa och bli pilot. Det tysta barnet i vagnen saknar hörsel och Pappan som står bredvid har anmält sig till en kurs i teckenspråk. I söndags friade han till barnets Mamma.

I hjärtat tror jag att de flesta i grund och botten väldigt lika varandra. Vi bär på berättelser, minnen och drömmar om framtiden. Vi är BÅDE starka och sårbara, modiga OCH rädda. Vi strävar efter att få vara lyckliga.

Förmågan att kunna sätta sig in i en annan människas situation, om än för ett kort ögonblick och känna ett fragment av vad de gör, är som jag ser det en av de absolut viktigaste mänskliga egenskaperna.

Jag rekommenderar dig verkligen att ge det här klippet några minuter av din tid. Önskar dig en fin fredag min bloggvän!


Michael Larsen – livscoach