När vi är i slutet av ”mardröms” löprundan ropar min vän Jarno: ”It´s how we end that matters!” Det ligger mycket i de orden. Hur möter vi motståndet i bröstkorgen?

Pappa sa till mig som barn: ”en bra förlorare är en stark person.” Handlade inte om att trycka ned känslor, utan känna men samtidigt inte att låta dem slå på en själv och andra.

Hade en klient som berörde mig med sin upprätta inställning – hans fru sedan många år ville skiljas. Han skulle kunna ha alla möjliga ursäkter och anledningar till utåtagerande ilska, ”göra det svårt för den andre” attityd m.m. Istället – inga försök till ekonomisk eller sexuell manipulation för att ”vinna tillbaka” henne. Han hade verkligen gjort upp med offer och härskarmentaliteten. Bara en inställning av att hon skulle ha det bra och komma på fötter med sitt nya liv.

Visst kände han besvikelse men trots känslorna var omtanken än viktigare: ”det handlar om att släppa förväntningarna.”

En kvinna uttalar: ”det finns inget sexigare än en man med impulskontroll.”

Vi äger inte en annans val men däremot våra handlingar. Minns tillbaka när jag satt vid havet en varm septemberdag och tänkte: ”fy f-n!” För att sedan komma på mig själv: ”det upphör här! Nu riktar jag blicken åt ett bättre håll.” Kunde plötsligt höra vågorna, känna dofterna och se solstrålarna dansa för mig på den spegelblanka ytan.

Motgångar, kris och förlust – webinar torsdagen den 12/12 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach