Den som du gav det mest dyrbara till. Kvinnan eller mannen som du valt att lita på. Personen som du kunde anförtro dig åt och berätta om det som få eller inga andra kände till. Hon eller han vars nakna kropp låg omslingrad din i nattmörkret, månsken som dansade in och avslöjade vackra konturer, och där ni viskade ord av kärlek till varandra. Hur ni stannade tiden tillsammans då ni älskade och du kände att du äntligen hittat hem. Det var ni!

Tills en dag! Dagen då du sårades på djupet och inte visste var du skulle ta vägen. För visst kunde det inte vara sant!? Men allt blev synligt i det skoningslösa ljuset av verklighet.

Kanske hade ni en svacka i förhållandet; och en app laddades ner, en kollega eller ett ex gavs tillträde till det som du trodde var er heliga sfär. Kanske ett bekräftelsebehov som är omättligt p.g.a. en bottenlös tomhet.

För den som aldrig släppt någon nära inpå, tar skadan inte lika hårt, som för den som öppnat dörrarna på vid gavel. Som låtit kärlekens ljumma mjuka vindar svepa genom varenda rum och visat oss storheten av att leva nära någons hjärta.

Det är svårt att helt smälta eftersom delar av våra psyken är kvar i det som var fantastiskt, så att vi inte kan ta in det emotionella övergreppet. Uppvaknande och läkningen sker i etapper. Var mild mot dig själv och släpp anklagelserna så att du kan befria dig. Dagen kommer, även om den just nu känns avlägsen.

Att ha barn tillsammans med en narcissist del 1 – webinar ikväll den 26/9. Du är varmt välkommen!

Föreläsning Live – En Levande Kärleksrelation. För stad och datum följ länken.

Michael Larsen – relationscoach